Kabelkový dort vypadá jako skutečná kabelka!

Kabelkový dort

Možná by se mohlo zdát, že spojení sladkého pečení a módy spolu příliš úzce nesouvisí. Opak je však pravdou. Pokud jste ještě neslyšeli o trendu, že dortem může být vše – od kabelky až po boty na vysokém podpatku, připravte se, že budete uchváceni! Dortem se totiž může stát i vaše oblíbená kabelka! 

Kabelkové dorty jsou velmi impozantní, od reality je nedělí vůbec nic a člověk mnohdy nedokáže rozlišit, zda se jedná o skutečnou kabelku nebo o dort. 

kabelkový dort handbag cake

Před několika dny se na internetu objevila kabelka ANTORINI Chantal, podle fotografie by nikdo nehádal, že jde o dort pro oslavenkyni. Připravili jsme pro vás rozhovor s autorkou tohoto překrásného dortu Renatou Zipperovou (Renatiny_dorty), které velmi děkujeme za poskytnutí fotografií a rozhovoru. 

kabelkový dort ve tvaru kabelky

Jsme nadšení Vaším dortem, na první pohled vše vypadá naprosto skutečně. Jak dlouho trvá takový dort vytvořit a kde berete inspiraci?

Nejprve mi dovolte vyjádřit velké díky za uznání, kterého se mi od Vás dostalo. Velmi si toho vážím. Výrobu dortu mám většinou rozdělenu do 3 dnů – od upečení korpusu, přípravy krémů, promazání a sestavení tvaru dortu. Poslední den přichází na řadu finální vzhled a zdobení. Čistého času to může být 8, ale i 12 hodin práce, záleží na složitosti (a samozřejmě nepočítám přípravu).

Inspirací je pro mě sám oslavenec, tedy příjemce sladkého překvapení. Vždy se zajímám o jeho osobnost a zájmy, co má rád, jaké má sny a touhy. A vytvořit dort s příběhem pro každého oslavence. Závěrečná kreativní část mě na celém procesu baví nejvíc. Každý dort je pro mě originál, s každým dortem objevuji nové možnosti, zkouším nové věci, žádný se neopakuje. A vždy doufám, že to dobře dopadne.

Jako předlohu jste si vybrala kabelku Chantal, používáte při vytváření dortu skutečnou předlohu kabelky?

Kabelka byla pro kamarádku ke kulatinám. Dlouho předem jsem věděla, že tímto směrem v jejím případě půjdu. A chtěla jsem nějakou reálnou, která by mě oslovila. Náhodou jsem narazila na internetu na Chantal. Láska na první pohled. Zatím tedy musím říct, že jen platonická, virtuální. 🙂 Skutečná předloha kabelky ano, v reálné velikosti, ovšem pouze vytisknutá ze všech možných úhlů v papírové podobě. Snažila jsem se o co nejvěrnější podobu se svými omezenými výtvarnými schopnostmi.

Dosáhnout správných proporcí jednotlivých částí i celé kabelky musí být velmi náročné, jak dosahujete toho, že je vše správně rozvržené?

To jsou někdy i hodiny příprav. Pokud chci, aby byl co nejvěrnější obraz originálu, připravuji si v tištěné podobě v měřítku ze všech stran a úhlů pohledu. A pak vystřihuji, přeměřuji, aby vše sedělo. Dokonalý detail dělá finální vzhled. To je, myslím, společný jmenovatel mým výtvorů. V případě např. 3d dortu auta jsem si konkrétní model převedla v měřítku, aby jednotlivé části alespoň trošku odpovídaly realitě.

Jak dlouho se věnujete tvorbě dortů a pamatujete si svůj první dort?

Svůj úplně první dort jsem udělala synovi k prvním narozeninám – před 32 lety. Klasický, jaký se dělal dřív, s máslovými „bobečky“. Určitě si na starých fotkách vybavíte. Pak dlouho dlouho nic. Nebyl čas. Před 6 lety jsem vážněji onemocněla a byla dlouho doma. A zhruba v té době byl internet plný nových moderních potahovaných dortů. Já neměla moc co na práci, tak jsem zkusila. Synovi k narozeninám dort bonboniéru. A povedl se. 🙂 Všem doma se moc líbil. Aby to ostatním nebylo líto, každému během roku jsem pak připravila něco na míru. Po návratu do práce zase nebyl čas. A pak byly nějaké kulatiny, pak další a pomalu začalo dortů přibývat. Poslední 2 roky už jsou dorty na slušné úrovni. 

Oproti skutečné kabelce je dortová kabelka poněkud křehká, vzpomenete si na nějaké situace, kdy bylo obtížné dort oslavenci doručit?

Převoz dortu je vždy riziková situace. I s tímto faktorem, stejně jako s počasím, musím počítat, aby dort i ozdoby převoz přežily ve skvělé kondici. Naštěstí jsem to vždy, za pomoci manžela, zvládla. Svatební velké patrové dorty jsou největší adrenalin. Jednou jsem sestavovala a zdobila velký 13 kg svatební dort v dešti v téměř otevřené stodole. Dopadlo to dobře. Největší stres byl svatební dort pro syna. Ještě dnes nechápu, že jsem se na to dala. Vezla jsem 300 km v autě, v červenci, den před svatbou samostatně korpusy, samostatně krémy, náplně, ozdoby a na místě večer před svatbou teprve 3 patrový dort vyrobila – promazala, sestavila a ozdobila. Ani na vteřinu jsem si nepřipustila, že se něco nepovede. Nechápu svou vlastní odvahu. 🙂

Co vás na Vaší práci nejvíce těší a čeho byste chtěla dosáhnout do budoucna?

Přemýšlela jsem, v čem to vězí, že mě dorty tak uchvátily. Pod rukama Vám vyrůstá skvost. Něco originálního, krásného, co potěší. Oko i žaludek. 🙂  Těší mě, že překonávám své vlastní výzvy, sama sebe. Ke každému dortu přistupuji s tou největší pokorou. Do budoucna bych se samozřejmě chtěla stále zdokonalovat, aby moje dorty vždy potěšily svého adresáta. 

Děkujeme za příjemný rozhovor a inspirativní ukázku Vašeho krásného dortu. Přejeme Vám mnoho radosti a úspěchů při další tvorbě.

Zdroj článku: Blog Antorini.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *